EU-Friends.eu - BG, BiH, ESP, DE, PL
Patronage of the project took
Our Sponsors for new project
The project was implemented within the EUROPEANS FOR PEACE programme with support from the Foundation Remembrance, Responsibility and Future (EVZ). The opinions expressed by the authors are not necessarily those of the Foundation EVZ. The author is solely responsible for the content.

Facebook (:
Our meetings
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Projekt “Normalno je biti drugačiji!''

                                                  

11. Oktobar 2011 Sarajevo: Počeo projekat “Normalno je biti drugačiji”

Projekt “Normalno je biti drugačiji! Mladi Europljani sa i bez Down sindroma suočeni sa ljudskim pravima”, koji organizuje sarajevska Srednja ekonomska škola sa školama partnerima iz Njemačke, Poljske i Bugarske, počeo je jučer u Sarajevu.
U periodu od 10. do 18. oktobra Srednja ekonomska škola će biti domaćin učenika, profesora i nekoliko djece oboljele od DS-a u pratnji njihovih roditelja iz Njemačke, Poljske, Bugarske i Španije.
“U okviru ovog projekta saraÄ‘ivati ćemo intenzivno sa udruženjima “Život sa Down sindromom” i “Duga” iz Sarajeva. Očekujemo da se u okviru radionica vršnjaci sa i bez Down sindroma zajedno druže i da pokušaju da prevaziÄ‘u sve predrasude i stereotipe i da jedni drugima uljepšaju svakodnevnicu”, izjavila je profesorica Senida ÄŒeljo, koordinator projekta. Planirani su zajednički izleti i radionice koje će voditi javne ličnosti iz sporta i   umjetnosti. U radionicama će učestvovati FK “Sarajevo”, Karate klub “ZOI 84″, Odbojkaški klub “Mladost”, Plesni klub “Astorija”, KUD “Lola”, Mirza Šoljanin, Berin Buturović, Vedrana Seksan, Belma Tvico – Stambol,
Alma Suljević i mnogi drugi.
FENA  http://www.sda.ba/sarajevo-poceo-projekat-normalno-je-biti-drugaciji/